tuttar

En blogg om min bröstoperation, av mig, en tjej med hög utbildning och akademikerjobb. Med andra ord, inte den tjejen man tänker sig ska göra en bröstförstoring! ;-)

Att berätta

Publicerad 2010-03-20 23:26:24 i Allmänt

Jag funderade både länge och väl på hur/om jag skulle berätta om ingreppet för folk, och i så fall vilka.

Den första jag pratade med var min sambo. Han tyckte att det var en bra idé, så länge jag inte gjorde det för hans skull (en tanke som inte ens hade korsat min hjärna :-)). Sen berättade jag det för ett par kompisar och för en arbetskamrat. Jag berättade däremot inte för min familj, det vill säga min mamma och mina systrar.

Så på julfesten med jobbet så kom det ut att jag skulle operera mig - jippie! :-S Det blev ett jävla liv, och jag fick en hel del skit, och fick stå till svars för saker som att: "Ingen kommer ta dig på allvar igen", "Du kommer aldrig lyckas inom *vår bransch*", och så vidare. Den enda som jublade och tyckte det var fantastiskt var min högsta chef (som är bög ;-))! Detta har dock lagt sig och nu tycker de att det är jättefint (de som ser det, en del ser faktiskt ingen skillnad).

Jag har nu också berättat för min ena syster, som inte sa nåt alls. Mamma upptäckte det själv nu när jag har blivit mindre "försiktig" med vad jag har på mig och så... Hon sa "Jag blir så matt", men hon verkar ta det rätt lugnt! ;-) Hon blir å andra sidan inte så förvånad över vad jag pysslar med nuförtiden, men det här trodde jag hon skulle reagera mer på. Överlag kan jag säga att jag blivit bemött klart mer positivt än jag trodde från början, alla mina vänner har varit extremt stöttande, och inte ens min ultra-vänster-feministiska svägerska verkar inte ha nåt större problem med det! ;-)

Berätta, hur har ni blivit bemötta, och hur har ni berättat om ni har berättat? Och om ni inte har berättat, varför har ni inte gjort det? Jag är jättenyfiken på hur andra har gjort! :-)

Kommentarer

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Om

Min profilbild

En blogg om bröstförstoring, av en tjej med ett "akademikerjobb". Med andra ord; inte en "sån" tjej! ;-)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela