tuttar

En blogg om min bröstoperation, av mig, en tjej med hög utbildning och akademikerjobb. Med andra ord, inte den tjejen man tänker sig ska göra en bröstförstoring! ;-)

Efter den första månaden

Publicerad 2010-03-22 14:36:35 i Allmänt

Jag hade som sagt inte ont särskilt länge, men jag kände av en del av det där "bubblandet" som folk beskriver ibland. Det är alltså som små luftbubblor som blivit kvar inne i bröstet vid operationen, och som blir kvar olika länge innan kroppen tar upp luften. Det kändes sjukt skumt, som att bröstet pruttade inombords liksom, hihi. Gud vilken kass förklaring, men ja, ungefär så! :-)

Sen har jag ett problem som fortfarande kvarstår, och ett problem som tillkommit. Jag har ett sår under höger bröst som inte riktigt vill läka. Det sitter ju precis i vecket under bröstet, och skavs upp lite då och då. Jag har fått råd om att inte ha tejp där, då det är svårare för såret att läka utan att det får andas, men å andra sidan skaver man ju upp det hela tiden då!! Grrr! Nån som har något tips på vad jag ska göra för att få det att läka fortare?! Alla tips emottages mycket tacksamt!

Sen har jag dessutom känt av, vad jag tror är, rippling. Rippling är alltså att implantatet "vågar sig" inne i bröstet. Alla implantat gör tydligen det, mer eller mindre, men det blir mer märkbart om man inte har så mycket egen bröstvävnad (vilket jag iofs trodde jag hade från början?!). Det syns inte (ännu), men det känns, framförallt på insidan av vänster bröst, men även lite under båda brösten. Det känns inte alltid, utan i vissa situationer! Någon som har/har haft liknande problem?

Anledningen till att jag vill berätta om annat än det fantastiska i att ha nya bröst, är att det eventuellt finns vissa av er läsare som inte opererat er och går i operationstankar, och då vill jag peka på att det inte behöver vara helt komplikationsfritt. Det är inte bara guld och gröna skogar att operera brösten, och det är inte bara kapselkontraktion som räknas som komplikation! Men det kanske ni redan tänkt på? ;-)

Jag är så nyfiken på er som läser bloggen (jag vet att det iaf finns några :-)), skriv gärna en rad!

KRAM i vårsolen!

Kommentarer

Postat av: ChS

Publicerad 2010-03-24 09:39:39

Hejsan

Vill bara säga att jag uppskattar bloggar som denna. Sitter själv med ett par bröst som är fem dagar gamla och gör jätteont! Så att läsa om andras bröstresor är underbart, även om nu just du verkar ha klarat dig bra =)

Postat av: Anonym

Publicerad 2010-03-24 15:47:49

Hej, va kul att du gillar bloggen! :-) Jag kände att jag saknade en liknande blogg själv när jag var nyopererad, och känner fortfarande inte riktigt att jag vet om jag är "normal" eller inte! :-) Vissa besvär vill man ju inte ringa och tjata på läkaren om, så ju fler bloggar desto bättre! :-)

Smärtan går över, och slipper du andra komplikationer får du snart njuta av dina nya bröst!

Kram!

Postat av: Mims

Publicerad 2011-12-15 18:28:27

Hej S.r! Tack för att du tycker om bloggen, det gör mig jätteglad! Jag är tyvärr lite dålig på andra bloggar, jag vet att jag har länkat till en på startsidan som var aktiv när jag skulle operera mig, men den verkar ligga nere nu... Om du kollar lite bland kommentarerna på inläggen så tror jag att det finns några länkar till bloggar där!

Vart ska du operera dig nånstans?

Jag var jätteorolig för hur det skulle se ut, hur det skulle bli och om jag skulle få några komplikationer. Det är nog jättevanligt, man ska ju trots allt sövas och opereras.

Kram!

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Om

Min profilbild

En blogg om bröstförstoring, av en tjej med ett "akademikerjobb". Med andra ord; inte en "sån" tjej! ;-)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela