tuttar

En blogg om min bröstoperation, av mig, en tjej med hög utbildning och akademikerjobb. Med andra ord, inte den tjejen man tänker sig ska göra en bröstförstoring! ;-)

Jaaaaaaaaaaaa!

Publicerad 2010-04-21 08:19:51 i Allmänt

Såret har äntligen läkt!! Igår kväll ramlade den sista lilla skorpan av, och jag kände mig friiii! :-) Det betyder att jag ska gå till gymmet ikväll! Och att jag har bokat in mig på två pass imorgon (pass har aldrig varit min starka sida, men jag tyckte att det kanske vore bra att börja med lite träning för hela kroppen)! Booty och Core Express, det betyder att rumpa, lår och mage får sig en genomkörare imorgon! Resten av kroppen tar jag på egen hand i eftermiddag! Det känns så skööööööönt! Äntligen kan jag få komma i form igen! Snart ska man ju visa upp sig i bikini, å det vore ju kul om kroppen då är liiiite tajtare än nu! ;-)

Att såret har läkt betyder dock inte att jag inte ska gå på mitt återbesök. Jag vill fan veta hur de har tänkt sig med de har implantaten... Läkemedelsverket har ju inte direkt jobbat arslet av sig för att få vidare klarhet i det hela, det räckte tydligen med en veckolång utredning... Och eftersom fransmännen inte direkt är kända för att uppskatta det engelska språket (och jag har så gott som obefintliga kunskaper i det franska språket), så kan jag inte läsa på den franska motsvarighetens hemsida vad de kommit fram till. Nu förlitar jag mig till forumdiskussioner och bloggar, och där kan det ju stå precis vad som helst! :-P

Apropå återbesöket vill jag också veta om formen på mitt högra bröst är "normalt", eller om implantatet sjunkit på nåt sätt. Fr.o.m. igår kväll och tre veckor framöver kommer jag ha bygelbh på mig dygnet runt för att försöka forma det på egen hand! :-)

Kram!

Attention please!

Publicerad 2010-04-15 20:42:26 i Allmänt

Jag är tydligen två veckor efter världen! Mina implantat av märket PiP har tydligen förbjudits av Läkemedelsverket här i landet. Det började med att implantaten förbjöds i Frankrike (märkets "hemland"), detta beroende på att man fått in flera fall där implantaten spruckit. Läkemedelsverket gjorde en snabbutredning och beslöt sig för att förbjuda PiP-implantat även i Sverige och återkalla alla implantat från klinikerna. Så från och med nu får man alltså inte använda sig av PiP-implantat. Implantaten innehåller en otillåten blandning av silikon har jag också fått reda på (antagligen avviker de från EU-standard).

Så, betyder detta att mina tuttar kommer spricka inatt? Förmodligen inte. Men man kanske måste tänka om lite med träning och så. Jag vet ju inte om de spricker lättare på grund av tryck, eller om de är extra känsliga "inifrån" på grund av silikonblandningen. Detta ska jag definitivt ta upp med kliniken på mitt återbesök om två veckor, var så säkra! Vore ju intressant att veta om man får nya implantat om nåt skulle hända med dem... Nån som vet hur det funkar med PiP och garanti på deras implantat?

Såå, den här bloggen har ju tydligen, helt ofrivilligt, fått potential att bli en riktig långkörare! Let's hope not!

Kram och godnatt!

BH och ego-bild!

Publicerad 2010-04-15 11:16:27 i Allmänt

Länken som jag la upp igår verkar inte funka av nån anledning... Spelar ingen roll, det var ändå fel bh på bilden. :-P Därför lägger jag upp en bild på min bh som tillhör Changes Basic-kollektion. Jag vet tyvärr inte vilken serie den tillhör, eftersom den inte finns med på deras hemsida. Ett tips är att kolla på hemsidan http://www.change.com/se/butiker/ för att se vilken butik som ligger närmast dig för ett besök, det är definitivt värt varenda krona! Blir man Change-medlem så får man dessutom 20 % rabatt på alla köp! Det är ju lite meckigt att köpa en bh i rätt storlek annars nuförtiden, så jag tackar för varenda krona man kan spara! :-)


Världens bästa bh! Finns även i svart och hudfärgat.

Passar även på att lägga upp en ego-bild på mig! Har ju fått penicillin för såret, och som en biverkning av penicillinet har jag blivit magsjuk! :-/ Det innebär i sin tur att min deff har fått sig en raketstart! :-) Kombinationen magsjuka och det nu rådande matschemat innebär att jag har blivit klart mindre svullen! Tummen upp! På helgen har vi tillåtelse att äta lite mindre strikt än under veckorna, så jag längtar till imorgon (helg = fredag kväll - lördag, söndag blir det ordning igen)!


Platt mage - javisst! ;-) Penicillin = dunderkur!

Kram på er!

När är tuttarna klara?!

Publicerad 2010-04-14 20:31:54 i Allmänt

När jag läste tutt-bloggar före min operation, så verkade alla vara väldigt otåliga med sina opererade bröst. Typ: när kan man börja med vanlig bh? Därefter: när kan man börja med pushup-bh? Och så vidare, ja, ni förstår! Jag har aldrig riktigt känt den otåligheten... Dels har jag hela tiden varit rädd för att man ska "förstöra" brösten, så jag har ju konstant gått omkring i sport-bh, och följt alla anvisningar till punkt och pricka. Dels har jag ju hela tiden haft det här såret att bekymra mig om, så jag har ju "insett" att mina tuttar inte har varit färdiga!

Nu däremot, när såret nästan, nästan är läkt, börjar jag känna av den här otåligheten! Vill ha nya bh:ar, nu har jag bara två balconette-bh:ar från Change (som iofs är fantastiska, kan rekommenderas varmt, kan ses här: http://www.change.com/view.php?template=collection_view&page_id=4&menu_id=63), vill gärna ha en pushup-bh också. I och för sig tryckte jag ihop tuttarna idag, och blev alldeles chockad! Jäääävlar vilken klyfta man kommer kunna få nuförtiden! Kommer ta ett litet tag att vänja sig... ;-)

Puss!

Läkarbesök avklarat - och nya bilder!

Publicerad 2010-04-12 09:35:58 i Allmänt

Jag var ju en sväng på kliniken i fredags för att visa upp mitt sår. Ny sköterska, men hon tog såret verkligen på allvar, hon lyckades till och med få, den av konsultationer upptagna, Calle att komma och titta på det, eftersom även hon tyckte det var konstigt att såret ännu inte läkt, tre månader efter operation. Calle tittade, pillade sönder sårskorpan och klämde - ordentligt! Jag blev riktigt förundrad över hur hårt det gick att klämma på implantaten, trodde nästan de skulle gå sönder! :-P När Calle klämde på och undersökte såret kom det bara blod, inget var eller så, och han konstaterade att det är väldigt ytligt och alltså ingenting från stygnen underifrån. Det var ju oerhört skönt att höra, och jag fick penicillin för att hjälpa läkningen och blev ordinerad att gå topless hemma (piggar kanske upp grannarna lite :-))! Nu håller vi tummarna för såret!

Nya bilder, tre månader och fem dagar gamla bröst:Nu ska det deffas inför sommaren dessutom! Idag börjar min och sambons pepp inför sommaren. Av tre mål mat om dagen får bara de två första innehålla kolhydrater, dagens sista mål ska vara mer lättsmält än de andra. Dessutom ska övriga portioner bli mindre och det ska promeneras minst en och en halv timme om dagen! Så snart såret har läkt blir det dessutom fem gympass i veckan - längtar!

Kram på er!

Läkartid imorgon...

Publicerad 2010-04-08 16:24:06 i Allmänt

Jag veet att jag inte lagt upp några nya bilder, jag skyller på att jag inte hunnit ta några! :-P Det kommer nya bilder innan veckan är slut, det lovar jag! :-)

Jag har lyckats få en tid på kliniken imorgon för koll av mitt sår... Det känns som att jag står och stampar och att det bara läker ihop för att sårskorpan sen ska gå upp igen! Tänkte om de kanske kunde sy ett stygn eller två i såret? Gör de sånt tror ni? Ärret kommer ju bli mindre fint hursomhelst misstänker jag, eftersom jag ändå inte kan tejpa där såret är! Det är jobbigt med såret för jag kan inte leva mitt vanliga liv känner jag, kan inte träna som vanligt, och känner hela tiden att jag måste vara försiktig för att inte skorpan ska gå upp (det gör den ju iofs ändå!!)... Jaja, vi får väl se vad de säger imorgon, wish me luck!

Kram!

Tuttarna tre månader!

Publicerad 2010-04-05 21:24:18 i Allmänt

Idag fyller brösten tre månader - hurra! :-) En milstolpe i operationsvärlden, äntligen har ärren återfått full styrka, och man får bära bygel-bh regelbundet, och en massa annat! Det vore fantastiskt om det inte var för det lilla såret som aldrig vill läka, och som jag stör mig på nåt vansinnigt just nu! :-/ Dessutom är jag fortfarande lite sur för att jag tycker att höger bröst är lite fyrkantigt nertill... :-( Apropå det så ringde jag till Proforma i onsdags för att be om en tid för att titta på såret och bröstet, och sjuksystern har fortfarande inte ringt upp! Receptionisten sa att hon skulle ringa upp så snart hon hade tid samma dag, och idag är det måndag (jag veeet, det har varit påsk emellan, men hon hade ju kunnat ringa på torsdagen)!! Ska ringa imorgon och be att få en tid, om inte annat så för att lugna mig själv i mina nojor som annars lätt blir oöverstigliga! :-/

Lägger upp nya bilder på tremånadersbrösten imorgon, nu är det dags att nanna kudden! ;-) Hoppas ni har haft en fin påsk allihopa!

Kram!

Om

Min profilbild

En blogg om bröstförstoring, av en tjej med ett "akademikerjobb". Med andra ord; inte en "sån" tjej! ;-)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela