tuttar

En blogg om min bröstoperation, av mig, en tjej med hög utbildning och akademikerjobb. Med andra ord, inte den tjejen man tänker sig ska göra en bröstförstoring! ;-)

Bikinisarna in real life

Publicerad 2010-03-31 19:09:11 i Allmänt

Såhär ser bikinisarna ut på!Jag gillar dem verkligen! :-) Kul att kunna köpa bikini på nätet för första gången utan att ha provat, och utan att behöva skicka tillbaka! :-)

Bottoming out?

Publicerad 2010-03-31 12:20:17 i Allmänt

Hej alla fina, ursäkta den dåliga uppdateringen, men jag har legat däckad i feber de senaste dagarna!

Det är galet vad man kan börja noja över saker, det är fan nackdelen med internet! Jag började noja imorse (!) över att jag eventuellt skulle ha fått en bottoming out, alltså att implantatet skulle ha halkat ner, och började givetvis googla det... DÅLIG IDÉ! Om jag jämför det jag sett på nätet med mina bröst så verkar det inte vara det jag har drabbats av iaf...

Det jag stör mig på är att jag tycker att höger bröst är lite "fyrkantigt" på nederdelen in mot klyftan liksom... Jag funderar på om det beror på att jag har använt sporttop och inte en normalt formad bh? Men jag har ju fått instruktioner att använda sport-bh, och då har jag gjort det! Förutom de dagarna i förra veckan som jag inte hade bh på mig så har jag ju använt sport-bh:n jämt! Tråkigt om man ska störa sig på det... För att försöka "forma till" tuttarna lite så tänker jag från och med nu bara använda bygel-bh! Inte särskilt bra för mitt sår (som visserligen har läkt ihop förutom en liten strimma), men jag har hellre snygga tuttar och mindre snygga ärr än fula tuttar och snygga ärr! Det har ju gått tre månader sen op nästa vecka, därför tänker jag att det inte kan vara något större problem att börja med bygel-bh nu.

Vad tror ni om min sporttopsteori förresten? Nån som vill dela med sig av andra teorier? Hela implantatet har liksom inte halkat ner så det verkar inte vara fråga om en bo.

Mina bikinisar har kommit nu, tänkte ta bilder och lägga upp senare i eftermiddag!

Puss å kram!

Ömma tuttar...

Publicerad 2010-03-25 20:49:34 i Allmänt

...eller kanske snarare ömma ärr? Jag har ju gått utan bh de senaste dagarna för att såret ska läka bättre (vilket det gör också), men nu börjar nog brösten säga ifrån! Är öm i nedre delen (där jag överhuvudtaget har känsel, undrar hur det hade känts om jag hade full känsel?) och strax under brösten, så från och med nu blir det bh igen! Pratade med syster Ylva (favvo-syster, I love her) på kliniken idag, och hon sa väl det jag hade väntat mig: "Du vet vad vi tycker om att gå utan bh...", men så konstaterade vi båda att det gått nästan tre månader sen operation och jag fick dispens fram till måndag! ;-) Men eftersom de har börjat göra ont, och såret är någorlunda läkt, så tänkte jag försöka med bh igen!

Apropå känsel, det är i mitt tycke det värsta med hela operationen; jag är så himla olika känslig på brösten! Antingen gör det ont så fort nån tittar på dem, eller så känner jag absolut ingenting alls! Och det här kan alltså skifta på samma plats på bröstet (typ bröstvårtan)! Det blir jag fan tokig på, kan gå in i en vägg utan att märka det! :-P

Jag köpte bikinisar idag, trots avsaknaden av smakråd från er! :-P Det blev faktiskt två stycken till slut, kunde inte bestämma mig! Bikinisarna på bild nummer ett och två kommer hem till mig i nästa vecka! :-D

Puss och kram på er!

Snart sommar!?

Publicerad 2010-03-23 16:02:39 i Allmänt

Har hittat de här snygga bikinisarna i stora storlekar på bubbleroom.se, jag vill ha tips och råd om vilken ni tycker är snyggast! :-)

1. 2. 3. 4.

Inte det minsta dyra heller - det gillas! Jag älskar den prickiga, men den finns bara i två stl större runtom, och det känns liiite stort... Nu vill jag ha smakråd! :-)

Tuttarna 11 veckor!

Publicerad 2010-03-23 12:09:05 i Allmänt

Idag fyller tuttarna 11 veckor, grattis! ;-)

Tog lite nya bilder nyss för att fira det! Jag tycker att de ser lite sneda ut på vissa bilder... Det är inget jag ser när jag tittar på dem i spegeln, utan det är nog jag som är kass på att fota mig själv helt enkelt!Jag har även hittat en del snygga bikinis som jag tänkte lägga upp lite senare idag! Hoppas ni har en bra dag trots det kassa vädret (aprilväder trots mars, det måste ju ändå betyda att våren är på g?!)!

Kram!

P.S. Såret under höger bröst har börjat läka mycket bättre nu, jobbar hemifrån den här veckan så att jag kan gå utan bh. Är det jättedumt att inte ha bh tycker ni? Alternativet är ju att såret ALDRIG läker! :-S

Efter den första månaden

Publicerad 2010-03-22 14:36:35 i Allmänt

Jag hade som sagt inte ont särskilt länge, men jag kände av en del av det där "bubblandet" som folk beskriver ibland. Det är alltså som små luftbubblor som blivit kvar inne i bröstet vid operationen, och som blir kvar olika länge innan kroppen tar upp luften. Det kändes sjukt skumt, som att bröstet pruttade inombords liksom, hihi. Gud vilken kass förklaring, men ja, ungefär så! :-)

Sen har jag ett problem som fortfarande kvarstår, och ett problem som tillkommit. Jag har ett sår under höger bröst som inte riktigt vill läka. Det sitter ju precis i vecket under bröstet, och skavs upp lite då och då. Jag har fått råd om att inte ha tejp där, då det är svårare för såret att läka utan att det får andas, men å andra sidan skaver man ju upp det hela tiden då!! Grrr! Nån som har något tips på vad jag ska göra för att få det att läka fortare?! Alla tips emottages mycket tacksamt!

Sen har jag dessutom känt av, vad jag tror är, rippling. Rippling är alltså att implantatet "vågar sig" inne i bröstet. Alla implantat gör tydligen det, mer eller mindre, men det blir mer märkbart om man inte har så mycket egen bröstvävnad (vilket jag iofs trodde jag hade från början?!). Det syns inte (ännu), men det känns, framförallt på insidan av vänster bröst, men även lite under båda brösten. Det känns inte alltid, utan i vissa situationer! Någon som har/har haft liknande problem?

Anledningen till att jag vill berätta om annat än det fantastiska i att ha nya bröst, är att det eventuellt finns vissa av er läsare som inte opererat er och går i operationstankar, och då vill jag peka på att det inte behöver vara helt komplikationsfritt. Det är inte bara guld och gröna skogar att operera brösten, och det är inte bara kapselkontraktion som räknas som komplikation! Men det kanske ni redan tänkt på? ;-)

Jag är så nyfiken på er som läser bloggen (jag vet att det iaf finns några :-)), skriv gärna en rad!

KRAM i vårsolen!

Att berätta

Publicerad 2010-03-20 23:26:24 i Allmänt

Jag funderade både länge och väl på hur/om jag skulle berätta om ingreppet för folk, och i så fall vilka.

Den första jag pratade med var min sambo. Han tyckte att det var en bra idé, så länge jag inte gjorde det för hans skull (en tanke som inte ens hade korsat min hjärna :-)). Sen berättade jag det för ett par kompisar och för en arbetskamrat. Jag berättade däremot inte för min familj, det vill säga min mamma och mina systrar.

Så på julfesten med jobbet så kom det ut att jag skulle operera mig - jippie! :-S Det blev ett jävla liv, och jag fick en hel del skit, och fick stå till svars för saker som att: "Ingen kommer ta dig på allvar igen", "Du kommer aldrig lyckas inom *vår bransch*", och så vidare. Den enda som jublade och tyckte det var fantastiskt var min högsta chef (som är bög ;-))! Detta har dock lagt sig och nu tycker de att det är jättefint (de som ser det, en del ser faktiskt ingen skillnad).

Jag har nu också berättat för min ena syster, som inte sa nåt alls. Mamma upptäckte det själv nu när jag har blivit mindre "försiktig" med vad jag har på mig och så... Hon sa "Jag blir så matt", men hon verkar ta det rätt lugnt! ;-) Hon blir å andra sidan inte så förvånad över vad jag pysslar med nuförtiden, men det här trodde jag hon skulle reagera mer på. Överlag kan jag säga att jag blivit bemött klart mer positivt än jag trodde från början, alla mina vänner har varit extremt stöttande, och inte ens min ultra-vänster-feministiska svägerska verkar inte ha nåt större problem med det! ;-)

Berätta, hur har ni blivit bemötta, och hur har ni berättat om ni har berättat? Och om ni inte har berättat, varför har ni inte gjort det? Jag är jättenyfiken på hur andra har gjort! :-)

Första tiden

Publicerad 2010-03-20 23:18:49 i Allmänt

Tänkte försöka beskriva min resa med tuttarna, från det att jag bestämde mig och fram tills nu.

Jag var klart bystigare när jag var yngre, men hård träning och en liten viktnedgång gjorde givetvis att de "försvann". Detta tröttnade jag på, och bestämde mig för att göra nåt åt det! Efter att ha pratat med vänner som opererat sig, både på Proforma och på andra ställen, bestämde jag mig för att besöka Carl-Johan på Proforma för en konsultation.

Jag fick ett mycket bra intryck av honom och kliniken på en gång. Jag var rätt nervös när jag gick dit, kände på något sätt att jag var tvungen att förklara varför jag ville göra det här, jag är ju inte en "sån" tjej! Nervositeten släppte dock genast, och innan jag visste ordet av hade jag provat ut en storlek och bokat en operationstid!

Tiden fram till operationen sniglade sig verkligen fram! Jag ville inget annat än att få det gjort, och gick som på nålar. Dagen D kom dock så småningom och jag rullades in till operation med min sambo som stöd i mitt rum.

När jag vaknade fattade jag först ingenting. Varför satt det ett sumo på mitt bröst? Skulle han kanske kunna vara vänlig att kliva av? Resten av dagen var ett töcken, jag mikro-somnade till och från hela dagen, men hade sällskap av sambo och min bästa vän hela dan, vilket var underbart! :-)

De första dagarna kände jag mig konstig, kändes som att jag gick runt med ett par lösbröst som när som helst skulle ramla av. Det var isigt och jävligt ute också, vilket gjorde att jag inte kunde ta promenader som jag ville eftersom jag inte var säker på att kunna hålla balansen, och ramla, det var nåt jag definitivt inte var särskilt sugen på!

Jag fick en rejäl kramp i höger bröstmuskel som varade de första två veckorna ungefär. Jag är relativt vältränad, så den fattade väl inte riktigt vad som hände när de hade lossat den och flyttat den vid operationen.

Jag slutade med de starkaste värktabletterna, Dexofen, efter tre-fyra dagar, jag mådde sämre av dem än utan. Kunde inte gå på toa ordentligt, och svullnade även upp i leder. Annars måste jag säga att jag mådde förvånansvärt bra, fick inga blåmärken överhuvudtaget till exempel. :-)

Nyopererad

Publicerad 2010-03-19 12:52:00 i Allmänt

De här bilderna är tagna direkt efter uppvak på kliniken.Före!

Publicerad 2010-03-19 12:44:45 i Allmänt

Har hittat ett par före-bilder där ni kan skapa er en uppfattning om mina "förra" bröst. Inget större fel på dem heller! :-)

En blogg om bröstförstoring

Publicerad 2010-03-19 11:59:09 i Allmänt

Hej alla!

 

Jag gjorde en bröstförstoring för två och en halv månad sen, och är inte särskilt nöjd med utbudet av bloggar och funderingar kring bröstförstoringar på nätet! Därför bestämde jag mig för att starta en egen blogg, så kanske man kan bidra med någon information och bilder för alla intresserade, vare sig du har gjort en bröstförstoring, ska göra en bröstförstoring, eller aldrig skulle kunna tänka sig att göra en bröstförstoring! :-)

 

Jag opererade mig den 5 januari på Proforma Clinic, av Carl-Johan Gustafsson. Jag har bara gott att säga om kliniken. Dels är Carl-Johan en fantastiskt sympatisk kirurg, och mycket, mycket duktig. Dels är resten av personalen fantastisk, för att inte tala om miljön på kliniken!

 

Jag brukade tidigare köpa 75C i bh:ar (vilket förmodligen inte var rätt storlek har jag förstått nu när jag besökt Change och fått bh:ar korrekt utprovade), nu har jag 65F. Det låter vansinnigt stort, men jag lovar er, de ser inte alls så stora ut! ;-) Så snart jag fattat hur man gör så kommer jag att lägga upp de bilder jag har från tidigare, för att visa hur brösten såg ut innan, och hur de ser ut nu!

 

Så hej och välkomna allesammans! :-)

Om

Min profilbild

En blogg om bröstförstoring, av en tjej med ett "akademikerjobb". Med andra ord; inte en "sån" tjej! ;-)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela